Tekst objavljen: 06.06.2016 14:59        


Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović kaže da je prethodnih godina želja svakog nezaposlenog lica bila da se zaposle u javni sektor, dok je ove godine veće interesovanje za otvaranje sopstvenog biznisa.

Umesto javnog sektora, svi hoće sopstveni biznis

To se, kako kaže, vidi prema broju zahteva za podsticajna sredstva NSZ, a ideja je da se osnaživanjem privatne inicijative i razvijanjem malih i srednjih preduzeća da se apsorbuje onaj broj ljudi koja se regrutuju kao viškovi u javnim preduzećima ili preduzećima u privatizaciji.

On je, gostujući na RTS-u, rekao da na evidenciji NSZ trenutno se nalazi 720.000 nezaposlenih lica, što je za 15.000 lica manje nego prošlog meseca.

- Sezonski poslovi, naše aktivne mere smanjuju broj lica na evidenvciji. U poređenju sa istim periodom prošle godine to je za 4,4 odsto manje - naglasio je Martinović.

On je dodao da je zanimanje sadašnjosti, verovatno i budućnosti, informacione tehnologije, ali i inženjeri iz oblasti elektronike, elektrotehnike, građevine, mašinstva sa određenim licencama.

Martinović kaže da se zapošljavaju i oni koji imaju niže kvalifikacije, ako imaju određene veštine. U Beogradu se prekosutra održava sajam preduzetništva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana