Tekst objavljen: 06.04.2017 9:45        


ROTERDAM, 6. aprila (Tanjug) - Anglo-holandski gigant u proizvodnji potrošačke robe, Unilever, najavio je danas reorganizovanje poslovanja i isplatu više milijardi dolara akcionarima, u sklopu nastojanja da podigne sopstvenu vrednost. Grupacija sa sedištem u Roterdamu je, takođe, saopštila da će povećati dividende u 2017. godini za 12 procenata i da će pokrenuti program otkupa akcija u vrednosti od oko pet milijardi evra do kraja godine, prenosi agencija Frans pres.

Unilever reorganizuje poslovanje, podiže dividende

Unilever je potvrdio i prodaju svog poslovanja sa margarinom i puterom, odnosno brendova "flora" i "stork", kao i spajanje prehrambenog i ogranka za proizvodnju napitaka.

"Ovakav potez je odraz rastućeg poverenja u perspektive rasta profita i generisanje sredstava", navodi se u saopštenju generalnog direktora kompanije Pola Polmana.

Kompanija je u februaru odbila ponudu američkog Kraft Hajnca za preuzimanje, u vrednosti od 143 milijarde dolara, navodeći tada da se njome potcenjuje vrednost grupacije i da nema ni finansijskog ni strateškog značaja za akcionare Unilevera.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana