Tekst objavljen: 03.04.2014 16:56        


Posle dva meseca otkako je oduzeta dozvola za rad Univerzal banci, oglasila se i Agencija za osiguranje depozita navodeći da nije imala depozite u njoj. Podsetimo, mediji su u više navrata pisali da je Agencija i sama u propaloj banci imala deponovan novac.

Univerzal nije čuvao novac namenjen zaštiti štediša

Kako se navodi u današnjem saopštenju Agencije, sredstva fonda za osiguranje depozita nisu bila deponovana u Univerzal banci koja je otišla u stečaj.

"Sredstva Fonda za osiguranje depozita deponuju se na posebnom depozitnom računu kod Narodne banke Srbije (NBS)", saopštila je Agencija za osiguranje depozita.

Precizirano je i da se plasiranje sredstava od naplaćene premije osiguranja sprovodi u skladu sa Zakonom o osiguranju depozita i investicionom politikom ulaganja sredstava Fonda, koju donosi Upravni odbor Agencije.

"Dinarska sredstva ulažu se u dužničke hartije od vrednosti koje izdaje Republika Srbija, dok NBS, u svoje ime i za račun Agencije, ulaže devizna sredstva Fonda u inostrane hartije od vrednosti ili ih polaže kao depozit kod inostranih banaka, saglasno politici upravljanja deviznim rezervama", navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
univerzal banka štediše štednja Agencija za osiguranje depozita bankarski depoziti depozit banke propale banke bankarsko tržište bankarski sektor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana