Zvanični kurs Evra za dan 28.07.21. :: 117.5637 rsd
Tekst objavljen: 11.04.2017 11:23        


TOKIO, 11. aprila (Tanjug) - Opstanak japanskog industrijskog konglomerata Tošibe je pod znakom pitanja zbog gubitka od 4,8 milijardi dolara u periodu od aprila do decembra prošle godine, saopšteno je danas iz te kompanije. 

Upitan opstanak Tošibe zbog 4,8 mlrd dolara gubitka

Japanski finansijski regulatori su Tošibi dali dodatno vreme kako bi procenila efekte velikog otpisa vrednosti Tošibinog udela u američkoj kompaniji Vestinghaus elektrik, koja je prošlog meseca podnela zahtev za zaštitu od bankrota.

"Finansijska situacija u Tošibi će verovatno postati ozbiljna zbog problema u Vestinghausu", navodi se u saopštenju kompanije koje je objavljeno zajedno sa poslovnim rezultatima.

Upozorenje dolazi u trenutku kada japanski mediji spekulišu da je tajvanska kompanija Fokskon ponudila do 3.000 milijardi jena Tošibi za preuzimanje njenog poslovanja sa čipovima.

Akcije Tošibe, koja zapošljava 188.000 ljudi širom sveta, ove godine su se sunovratile, izgubivši više od polovine vrednosti od kraja decembra kada je kompanija prvi put upozorila na više milijardi dolara "težak" gubitak u Vestinghausu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana