Tekst objavljen: 02.06.2017 12:03        


"Interglob" drži 32 odsto indijskog turističkog tržišta, što znači da svaki treći ondašnji turista putuje preko njih. Imaju čak 12.500 prodajnih mesta i niskobudžetnu aviokompaniju "Indigo" koja poseduje 110 "erbas 320" aviona.

Uskoro direktni let iz Beograda do Indije?

Indijski turisti bi uskoro mogli da otkriju Srbiju kao novu destinaciju za odmor. Najveći indijski turistički operater “Interglob” pokušava da nađe partnera za ovaj region, a Beograd je u užem izboru, saznaju Večernje Novosti.

Traže aviokompaniju koja bi uspostavila četiri direktne linije sa Indijom – za početak do Nju Delhija i Bombaja, a potom do još dva grada.“Interglob” drži 32 odsto indijskog turističkog tržišta, što znači da svaki treći ondašnji turista putuje preko njih. Imaju čak 12.500 prodajnih mesta i niskobudžetnu aviokompaniju “Indigo” koja poseduje 110 “erbas 320″ aviona.– To je turistički konglomerat.

Njihova avio-kompanija leti, na teritoriji Indije i još do Emirata i Singapura – objašnjava Zoran Dražeta, vlasnik firme “Globkon” koji im je partner i konsultant za poslove u ovoj regiji.– Ukoliko bi im Air Serbia postala partner, to bi značilo najmanje 1.000 putnika svake nedelje, a možda i više. Mi bismo se trudili da ih zadržimo u Srbiji.To je velika šansa za naš turizam. I za hotelijere, ali i za seoski turizam.

Ukoliko mi ne pristanemo, “Kroacia Erlajns” ili grčki “Egian” će sigurno pristati. Pregovaramo sa Vladom Srbije i sa Tirostičkom organizacijom Srbije.Srbiju su, prema rečima Dražete, izabrali na preporuku Nareša Katara, glave jedne od najmoćnijih indijskih porodica. On je sam dva puta bio u našoj zemlji.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
avio karte Beograd indija turisti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana