Tekst objavljen: 31.05.2021 11:15        


Građani Srbije stariji od 16 godina koji su, zaključno sa današnjim danom, dobili bar jednu dozu vakcine protiv koronavirusa, moći će od sutra da se prijave za pomoć države u iznosu od 3.000 dinara

Vakcinisani od sutra mogu da se prijave za 3.000 dinara

Kako je ranije najavio ministar finansija Siniša Mali, prijava za pomoć namenjenu vakcinisanima odvijaće se od 1. juna preko portala Uprave za trezor, dok će 4. juna biti otvoren i kol centar. Prijave će trajati sve do 15. juna, kad kreće i isplata novca.

Pravo na ovu pomoć imaju svi građani stariji od 16 godina koji su primili bar jednu dozu bilo koje vakcine protiv kovida 19 dostupne u Srbiji – Sinofarm, Sputnjik V, Fajzer/Biontek ili AstraZeneka.

Penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć neće morati da se prijavljuju već će automatski biti stavljeni na spisak za pomoć.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Prijava preko portala Uprave za trezor bi trebalo da bude identična kao za pomoć od 30 plus 30 evra. Vakcinisani građani, koji žele da dobiju 3.000 dinara, moraće da unesu svoj jedinstveni matični broj (JMBG), broj lične karte i naziv banke u kojoj imaju račun ili žele da im bude otvoren.

Podnošenje dokaza o vakcinaciji neće biti potrebno jer, kako je rekao ministar Mali, ti podaci već postoje u okviru eUprave i povezani su sa matičnim brojem.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
3000 dinara vakcinisani 3000 za vakcinisane pomoć za vakcinisane uprava za trezor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana