Tekst objavljen: 29.12.2022 15:15        


Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je da od petka 30. decembra pušta u rad veb servis za elektronsku naplatu putarine

Veb servis za naplatu putarine počinje da radi sutra


Kako ističu u Putevima servis će u početnoj fazi funkcionisati na teritoriji Srbije i biće dostupan isključivo fizičkim licima.

- U narednoj fazi, na osnovu do sada ostvarenih pregovora, očekujemo pristupanje zemalja regiona, tako da će elektronska naplata putarine uskoro funkcionisati kroz istu platformu u više zainteresovanih zemalja. To će omogućiti svim korisnicima da sa istim TAG uređajem prolaze kroz više zemalja učesnica zajedničkog projekta povezivanja elektronske naplate putarine u regionu - navode u Putevima Srbije.

Da biste postali korisnik elektronske naplate putarine kroz jedinstvenu plaftormu za elektronsku naplatu putarine, potrebno je da posedujete TAG uređaj (postojeći ili novo kupljeni) kao i platnu karticu (debitna/kreditna, mastercard, visa, maestro).

Korisnicima će se, nakon korišćenja određene deonice autoputa, izvršiti automatska naplata putarine sa registrovane platne debitne odnodno kreditne kartice, pojašnjeno je u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Detaljno uputstvo kako postati korisnik web platforme za jedinstvenu elektronsku naplatu putarine, možete preuzeti sa internet prezentacije Puteva.

Navedena usluga će u početnoj fazi biti dostupna na prodajnom mestu JP Putevi Srbije u Ustaničkoj ulici 64/5 svakog radnog dana u vremenskom periodu od 7 do 22 sata. U narednim fazama usluga će biti proširena kroz postojeću distributivnu prodajnu mrežu za elektronsku naplatu putarine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
plaćanje putarine putarina putevi srbije TAG 30 decembar

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana