Tekst objavljen: 19.04.2017 10:42        


BEOGRAD, 19. aprila (Tanjug) - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Ssarović izjavio je da je veoma značajan današnji sastanak u Beogradu ministara trgovine i ekonomije iz Slovenije, Crne Gore, BiH i Srbije, na kojem će se razgovarati o situaciji vezanoj za poslovanje koncerna "Agrokor".

Veoma značajan regionalni sastanak o Agrokoru

Na njemu će biti razmenjena iskustva jer je interes svih da važne kompanije koje su brendovi opstanu i da se sačuvaju radna mesta i dobavljači, rekao je Šarović novinarima posle potpisivanja Memoranduma o saradnji Srbije i BiH o integrisanom upravljanju slivom reke Drine.

Šarović je kazao da je današnji sastanak ministra regionalnog karaktera i da je obaveza svih zemalja u kojima Agrokor posluje, da rade na tome da kompanije iz tog koncerna budu uspešn, jer su one sada kompanije i Srbije i Slovenije i Hrvatske i BiH-a.

"Jeste da je to kapital koji je došao iz Hrvatske, a koji je privatizovao i kupio preduzeća i firme u Srbiji, BiH i Sloveniji, ali one su naše i naš je interes da one i dalje dobro posluju i rade", rekao je bosansko-hercegovački ministar.

Šarović je naveo da je u BiH oko 6.000 radnika zaposleno u 10 privrednih društava povezanih sa Agrokorom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana