Tekst objavljen: 09.07.2015 11:00        


Jen je ojačao na šestonedeljni maksimum u odnosu na dolar u sredu, pošto su investitori, koji su već uzdrmani grčkom dužničkom krizom, dodatno bili pogođeni padom kineskih akcija, pa su se preusmerili na tradicionalno sigurna utočišta.

Vesti sa tržišta

Evro se stabilizovao oko nivoa od 1,10 dolara, a u kasnim popodnevnim satima u utorak blago je ojačao, nakon što su članice evrozone dale Atini rok do kraja nedelje da izađe sa predlogom sveobuhvatnih reformi u zamenu za kredite.

Jen je bio na dobitku za čak 1,0 procenat u odnosu na dolar, od 121,31 jen, što je najviši nivo od kraja maja.
Švajcarski franak, kao još jedno tradicionalno utočište takođe je ostvario rast, ali su njegovi dobici bili limitirani, uz spekulacije da je SNB intervenisala kako bi sprečila aprecijaciju valute.

Dolar je bio 0,2 procenta niži u odnosu na korpu glavnih valuta na 96,677 poena.

U sredu se međubankarsko devizno tržište otvorilo na nivou od 120,10/40. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan, uz fluktuacije od pet para.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 8,2 miliona evra po prosečnom kursu od 120,3008. Tokom popodnevnog dela trgovanja nije bilo promena. Tržište se zatvorilo na 120,10/40.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) je iznosio 1.150 miliona dinara na nivou od 4,00 do 4,20.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa tržišta jen evro dolar berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana