Tekst objavljen: 22.07.2015 10:00        


Dolar je oslabio u utorak nakon što je prethodnog dana dotakao petonedeljni maksimum u odnosu na jen i tromesečni maksimum u odnosu na korpu valuta, zbog očekivanja da će doći do povećanja kamatnih stopa u SAD. 

Vesti sa tržišta

Robne valute kao što su kanadski, novozelandski i australijski dolar, bile su prilično stabilne. Evro je ojačao 0.4 procenta na 1.0864 dolara, i trguje se u sredini raspona koji je postignut prošle nedelje.

Na mesečnom nivou, evro je oslabio skoro 5 procenata. Cena zlata se stabilizovala, što je uticalo na rast valuta koje su u korelaciji sa robnim cenama.

Centralna banka Australije je na poslednjem sastanku pozvala na dalje slabljenje domaće valute koja je već na šestogodišnjem minimumu.

Britanska funta, još jedna valuta koja jača zbog očekivanja rasta kamatnih stopa, u utorak je bila stabilna u odnosu na dolar, ali je oslabila 0.4 procenta prema evru.

Pažnja se preusmerila sa zapisnika Centralne banke Engleske, koji ukazuje na povećanje kamatnih stopa krajem ove ili početkom sledeće godine.

Dolar je bio stabilan na 124.37 jena, a tokom azijskog trgovanja dotakao je petonedeljni maksimum od 124.48 jena.
Dolarski indeks je pao 0.2 procenta u odnosu na korpu glavnih valuta, na 97.823 poena.

U utorak se međubankarsko devizno tržište otvorilo na nivou od 119. 90/120. 20. Tokom prepodnevnog dela trgovanja nisu zabeležene promene.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12.30 časova iznosio je 4 miliona evra po prosečnom kursu od 120.1145. NBS je intervenisala kupovinom 20 miliona evra na međubankarskom tržištu kako bi sprečila prevelike dnevne oscilacije kursa.
Tokom popodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan. Tržište se zatvorilo na 119.90/120.20.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
međubankarsko devizno tržište britanska funta evro američki dolar berza valuta međuvalutna berza berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana