Tekst objavljen: 07.02.2017 11:00        


Evro je pao oko pola procenta u ponedeljak usled zabrinutosti vezanih za francusku politčku scenu uoči predsedničkih izbora koji su predvideni za april i maj, što je uticalo da se fokus investitora preusmeri na rizike koji prete Evropi. 

Vesti sa tržišta

Dolar je bio stabilniji u odnosu na većinu valuta nakon niza loših podataka o zaradama, što je uticalo na pad spekulacija o povećanju kamatnih stopa u skorije vreme u SAD i zapečatilo četvoronedeljni pad zaredom zelene valute, koji je predstavljao najlošiji početak godine u poslednje tri decenije.

Evro se trgovao na prepodnevnom trgovanju u Evropi na slabijem nivou od 1,07334 dolara, u poređenju sa dvomesečnim maksimumom iznad 1,08 dolara, koji je zabeležen prošle nedelje.

Naznake rasta inflacije i većeg privrednog rasta u Evropi pomogle su da se smanji dalja prodaja evra, mada postoje zabrinutosti zbog populističkih izazova vezanih za niz izbora koji se održavaju ove godine.
Industrijske porudžbina u Nemačkoj zabeležile su u decembru najveći mesečni rast u dve i po godine, pokazali su podaci objavljeni u ponedeljak.

123,80/124,10. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan, uz fluktuacije od pet para.
Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 3,0 miliona evra po prosečnom kursu od 124,0033. Tokom popodnevnog dela trgovanja dinar je ojačao na 123,70/124,00. Tržište se zatvorilo na 123,70/124,00.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 5.066 miliona dinara na nivou od 2,65 do 2,90.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
valutna berza međubankarskom tržištu vesti sa tržišta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana