Tekst objavljen: 27.10.2017 10:31        


Vikendice su bile poput zlata, a danas su to uglavnom predmeti prodaje u koje se dugo nije ulagalo.

Vikendice daju u bescenje, samo da prežive

Zlatno vreme kada su Đakovčani masovno gradili vikendice po okolnim selima s vikend-naseljima, “jer nisi uspešan ako nisi sagradio i kuću za odmor”, uglavnom je prošlo.

Kako piše Glas Slavonije, danas su te nekretnine, zbog režija za njih i troškova njihovog održavanja, teret za kućni budžet, generacije koje su ih gradile ostarile su, a njihova deca u današnjem brzom ritmu života, u trci za poslom i egzistencijom, nemaju vremena za vikendašenje.

Uz to, te su kuće za odmor, za razliku od apartmana na moru, neisplative, pa se na njima ne može “obrnuti” ni dodatna vrednost, da bi se na njima zaradilo ili da bi isplatile same sebe. Stoga ih vikendaši prodaju, želeći tako da se reše prazne nekretnine i troškova njenog održavanja, a vremena su takva da ih deo prodaje kako bi došli do gotovog novca za osnovni život, ne za nekakav luksuz ili novo ulaganje.

Potvrđuje to i trgovac nekretninama Vlado Rečhner.

"Vikendice su bile poput zlata, a danas su to uglavnom predmeti prodaje u koje se dugo nije ulagalo. Ima ih već od 7.000 do 15.000 €. Ono što je među vikendicama danas desetak hiljada evra, pre je vredilo 20.000–30.000 evra“, kaže Rechner.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vikendice prodaja vikendica cena vikendica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana