Tekst objavljen: 19.01.2022 15:10        


Više od 100 milionera sveta, okupljenih oko grupa “Milioneri patriote”, “Milioneri za humaniste” i “Oporezuj me sada”, uputilo je otvoreno pismo sa apelom vladama da ih oporezuju

Više od 100 milionera traži od svojih vlada da ih oporezuju!


“Oporezujte nas bogate i to sada”, napisali su oni u pismu, a prenosi organizacija “Oksfam” (Oxfam). Apel je upućen povodom serije predavanja “Davos agende” Svetskog ekonomskog foruma.

Porez na imovinu za najbogatije, prema Oksfamu, pomogao bi da se smanje neravnopravnosti i sve veće socijalne razlike, kao i finansiranje zdravstvenog sistema i obrazovanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U pismu milionera se navodi da je svet protekle dve godine, usled pandemije koronavirusa, pretrpeo veliku patnju, da su najbogatiji postali još bogatiji, a samo mali broj od njih plaća primereni porez.

Među potpisnicima pisma su, između ostalih, američka filmska producentkinja Ebigejl Dizni i američki preduzetnik Nik Hanauer. Oksfam je, u ranijoj studiji, došao do zaključka da bi porez na imovinu milionera sa svega dva odsto godišnje, i pet odsto za milijardere, doneo globalno 2,52 biliona dolara godišnje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
100 milionera milioneri porez oporezivanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana