Tekst objavljen: 04.02.2022 16:45        


Vlada je danas usvojila odluku o određivanju najniže i najviše cene tehničkog pregleda vozila i ona će za putnička vozila biti u rasponu od 3.070 dinara do 6.020 dinara sa PDV-om

Vlada odredila najnizu i najvišu cenu tehničkog pregleda


Vlada je na sednici donela Odluku o određivanju cene tehničkog pregleda vozila kojom se određuje najniža i najviša cena redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao i najviša cena vanrednog i kontrolnog tehničkog pregleda, saopštio je MUP.

Osnovni razlog za donošenje ove odluke je stupanje na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Odluka o određivanju cene tehničkih pregleda je važan deo seta propisa kojim će se sprečiti zloupotrebe u oblasti od izuzetnog značaja za bezbednost saobraćaja na putevima, prenosi Tanjug.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Tako, najniža cena sa PDV-om za putnička vozila za tu uslugu iznosi 3.070 dinara, a najviša 6.020 dinara, navedeno je u saopštenju.

Za motocikle, mopede i traktore cena tehničkog pregleda sa PDV-om iznosiće od 2.120 do 4.120 dinara, a za autobuse, teška teretna i priključna vozila od 6.020 do 11.920 dinara, a kad se tehnički pregled za teretna i priključna vozila vrši na poligonu najviša cena može biti uvećana za dodatnih 2.000 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
tehnički pregled cena tehničkog cena tehničkog pregleda ograničenje cena Vlada Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana