Zvanični kurs Evra za dan 24.06.21. :: 117.5713 rsd
Tekst objavljen: 20.02.2021 9:00        


Vlada Srbije donela je Zaključak kojim preporučuje svim poslodavcima na teritoriji Srbije da zaposlenima, koji nisu iskoristili sve dane godišnjeg odmora za prošlu godinu i deo godišnjeg odmora za 2019. zbog pandemije korona virusa, produži rokove za njihovo koriščenje, preneli su danas mediji

Vlada preporučuje produžetak važenja starih godišnjih odmora

Iz Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku preporučili su poslodavcima da zaposlenima omoguće da pripadajući odmor za 2020. godinu započnu i iskoriste u 2021. godini, najkasnije zaključno sa 30. junom 2022. godine, kao i da omoguće da deo godišnjeg odmora iz 2019. godine iskoriste najkasnije do 30. juna 2021. godine, a pre korišćenja pripadajućeg godišnjeg odmora za 2020. godinu.

Kako je objašnjeno, Zaključkom se produžavaju rokovi propisani Zakonom o radu za korišćenje godišnjeg odmora zaposlenima koji zbog objektivnih okolnosti nastalih usled epidemije nisu bili u mogućnosti da iskoriste pripadajući godišnji odmor za 2020. godinu i deo godišnjeg odmora za 2019. godinu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

To se odnosi, kako je precizirano, na zaposlene koji zbog prirode posla u vanrednim okolnostima usled epidemije, zbog privremene sprečenosti za rad usled oboljenja od korona virusa ili zbog odredjivanja izolacije/kućne izolacije u skladu sa zakonom nisu iskoristili pripadajući godišnji odmor za 2020. godinu i/ili deo godišnjeg odmora iz 2019. godine do kraja 2020. godine.

Pošto se ovaj zaključak odnosi na sve poslodavce na teritoriji Srbije, njime je stavljen van snage Zaključak Vlade Srbije od 15. decembra 2020. godine, koji se odnosio samo na produženje korišćenja godišnjeg odmora za odredjene kategorije zaposlenih u ustanovama u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite i Ministarstvu zdravlja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
stari godišnji odmor produženo važenje godišnji odmor Vlada Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana