Tekst objavljen: 18.11.2013 16:45        


Poreska uprava potvrdila je da lokali u dva kineska tržna centra u Novom Beogradu, u bloku 70, i treći dan za redom ne rade. Od subote na ovim lokalima su istaknuta obaveštenja: direktor na putu u Kinu, godišnji odmor, bolest...a kao datum ponovnog otvaranja objekata naveden je 23. novembar.

Vlasnici kineskih radnji i dalje se kriju od poreznika

Odluka vlasnika ovih radnji usledila je čim je Poreska uprava najavila kontrole fiskalnih računa kineskih radnji u Srbiji, a u Poreskoj upravi su rekli da će i narednih dana kontrolisati oko 300 kineskih prodavnica, koliko ih ima u ta dva tržna centra.

Mobilne ekipe će biti spremne da izađu na teren u roku od sat vremena po otvaranju kineskih radnji, i od tih kontrola Poreska uprava neće odustati, naglašeno je u PU.

Kontrole će biti nastavljene i u drugim gradovima Srbije, i biće pojačane sve do Nove godine, jer je zakonska obaveza kineskih radnji da izdaju fiskalne račune, a posao Poreske uprave, da u skladu sa Zakonom, kontroliše da li se ti računi zaista i izdaju.

U Poreskoj upravi su podsetili da su i ranije najavljivali koje će kontrole sprovoditi, kao što je bilo u slučajevima Egzita, Guče, Roštiljijade u Leskovcu, vašara Tresije, Smotre zaprega u Bečeju, Sajma kozmetike ...

Ove godine ukupno je obavljeno više od 20.000 kontrola. Osim velikih manifestacija, posebno su po grupama kontrolisane mesare, ugostiteljski objekti, splavovi, pekare i objekti brze hrane.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kinezi kineska roba Srbija prodavnice poreska uprava poreznici

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana