Tekst objavljen: 20.04.2019 16:00        


Britanska firma Vodafon dobila dozvolu RATEL-a za obavljanje delatnosti elektronskih komunikacija u oblasti javnih komunikacionih mreža i usluga.

Vodafon dobio dozvolu za rad u Srbiji

To je saopštila Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).Ogranak Vodafone Enterprise Equipment Limited u Beogradu koristiće mrežu isključivo za tranzitni prenos optičkih signala kroz Srbiju.

Izdavanjem dozvole, praktično je registrovan ogranak u Srbiji ove, jedne od vodećih svetskih telekomunikacionih kompanija kao još jedan operator opticke mreže za transport.

Za sada neće biti pristupnih tačaka za povezivanje s drugim mrežama operatora elektronskih komunikacija i neće biti omogućeno pružanje usluga krajnjim korisnicima u Srbiji.

Direktor RATEL-a Vladica Tintor rekao je povodom dolaska stranog operatora na domace tržište da je dobro da ima novih operatora, a da je jedan od glavnih zadataka agencije obezbedivanje konkurentnost na tržištu elektronskih komunikacija.

"Građanima omogućavamo izbor, a regulativa i u elektronskim komunikacijama i poštanskim uslugama usklađena je sa evropskim standardima u ovoj oblasti“, rekao je Tintor, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U RATEL-ovoj Evidenciji operatora javnih komunikacionih mreža i usluga registrovano je 34 operatora optičkih mreža za transport u Srbiji.

Neki od tih operatora koriste vlastitu opticku mrežu za transport kao mrežu za pružanje usluga krajnjim korisnicima, dok drugi iznajmljuju svoju optičku mrežu ili delove te mreže drugim operatorima za povezivanje njihovih lokacija ili za pružanje različitih usluga u oblasti elektronskih komunikacija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
vodafon u srbiji vladica tintor mobilni mobilni telefoni komunikacione mreže vodafon Vodafone ratel

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana