Tekst objavljen: 21.11.2013 8:45        


Vojvođanska banka očekuje da ovu godinu završi sa profitom od 15 do 16 miliona evra, odnosno oko 1,8 milijardi dinara, izjavili su predstavnici te banke. Iz banke kažu da u narednoj godini očekuju dalji blagi rast profita.

Vojvođanska banka očekuje 16 mil. evra profita u 2014.

Banka je u prvih šest meseci ove godine banka zabeležila neto dobit od oko 1,32 milijarde dinara.

Vojvođanska banka je "u plusu" posle tri godine beleženja gubitaka, a prema rečima predstavnika te banke, profit je zabeležen zahvaljujući rastu prodaje, kao i efikasnijoj kontroli troškova.

U toj banci učešće problematičnih kredita u ukupnim kreditima je 13 do 14 odsto, pri čemu je kod privrede učešće 16 odsto, delom i zbog potraživanja nasleđenih iz perioda pre nego što je Vojvođansku banku preuzela NBG grupa.

Član IO Vojislav Lazarević kaže da nema problema sa otplatom stambenih kredita u toj banci, i nije bilo potrebe da se ti krediti naplaćuju kroz hipoteke.

Predstavnici banke najavili su da će u narednoj godini u Vojvođansku banku biti uloženo šest miliona evra u unapređenje poslovanja, odnosno u primenu nove tehnološke platforme što će doneti bolje proizvode za klijente.

Vojvođanska banka u Srbiji ima više od milion klijenata, 109 ekspozitura i 1.700 zaposlenih, a grčkoj NBG grupi prodata je 2006. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bankarski sektor bankarsko tržište banke vojvođanska banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana