Tekst objavljen: 14.04.2016 9:59        


Vojvođanska banka, koja je zvanična banka Olimpijskog tima Srbije već šesnaest godina, potpisala je protokol o dodatnoj podršci pet olimpijaca koji će predstavljati našu zemlju na Olimpijskim igrama u Riju 2016. 

Vojvođanska banka zvanična banka Olimpijskog tima

Sportisti koje će banka dodatno podržati u pripremama za predstojeće Olimpijske igre suAndrea Arsović, reprezentativka u streljaštvu, Marko Novaković i Nebojša Grujićkajakaši, Anja Crevar, reprezentativka u plivanju i Slobodan Nikić, vaterpolista.

U ime olimpijaca pristnima se obratila Andrea Arsović: “Hvala Vojvođanskoj banci na poverenju i podršci koja nam mnogo znači. Dodatni vetar u leđa će sigurno učiniti put ka Riju lakšim i rasterećenijim, a iskreno verujem da ćemo po povratku sa Olimpijskih igara svi zajedno imati povoda za slavlje.”

Prisutnima su se, obratili i Žarko Paspalj, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Marinos Vatis, predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

“Ponosni smo što smo već četvrti Olimpijski ciklus za redom zvanična banka Olimpijskog tima Srbije, a danas smo odlučili da dodatno podržimo pet olimpijaca kako bi se na najbolji mogući način pripremili za predstojeće Olimpijske igre u Riju. Koliko je za nas važna ova saradnja vidi se i u posebno kreiranom proizvodu banke; pored osnovne podrške, imamo i donatorsku Olimpijsku karticu od koje se deo sredstava izdvaja za Olimpijski tim. Svi klijenti koji budu koristili ovu karticu imaće mogućnost da osvoje put za dvoje u Rio i uživo bodre srpski tim na Olimpijskim igrama” izjavio je Marinos Vatis, predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

„Vojvođanska banka kao zvanična banka Olimpijskog tima Srbije već četvrti olimpijski ciklus za redom predstavlja pravi model i primer drugim kompanijama kako se pruža podrška vrhunskim sportistima Srbije, koji su bez sumnje najbolje što ova zemlja ima. Dodatna podrška i saradnja sa ovim sportistima biće šansa za dodatnu promociju Vojvođanske banke kao zvanične banke Olimpijskog tima, ali i sjajna prilika za promociju ovih sportista, odnosno onih vrednosti koje oni nose sa sobom, što je nama posebno važno,“ izjavio je Žarko Paspalj, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović je kvotu za Olimpijske igre osvojila petim mestom na Svetskom prvenstvu još 2014, dok je 2015. postala šampion Evropskih igara i osvojila bronzu i mali kristalni globus na Finalu Svetskog kupa.

Marko Novaković i Nebojša Grujić su su u 2015-oj postali šampioni Evropskih igara, a sa Svetskog prvenstva doneli su bronzu, a 2014-e srebro. Plivačica Anja Crevar će sa 16 godina biti najmlađi predstavnik Srbije na Olimpijskim igrama u Riju. Na Evropskim igrama u Bakuu 2015-e osvojila je bronzanu medalju u trci na 400m mešovitim stilom, a na Svetskom prvenstvu za juniore iste godine isplivala je A normu koja je vodi na njene prve Olimpijske igre.

Slobodan Nikić je naš najtrofejniji vaterpolista i član ekipe koja je aktuelni svetski i evropski šampion i deo tima koji je na Igrama u Londonu osvojio bronzanu medalju.

XXXI Letnje olimpijske igre održaće se u Rio de Žaneiru (Brazil) od 5. do 21. avgusta2016.godine. Rio je izabran za domaćina u oktobru 2009. uKopenhagenu, pobedivši kandidature Tokija, Čikaga i Madrida. Na programu Olimpijskih igara 2016. naći će se 26 sportova i 39 disciplina. U takmičarskom pogramu Igara u Riju će se posle dugog niza godina naći i golf i ragbi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Vojvođanska banka - NBG banka vojvođanska olimpiski savez srbije banka olimpijaca olimpiski tim

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana