Tekst objavljen: 12.06.2021 9:00        


Berkshire Hathaway, kompanija poznatog investitora i jednog od najbogatijih ljudi na svetu Vorena Bafeta investirala je pola milijarde dolara u Nubank, brazilsku digitalnu banku

Voren Bafet ulaže u brazilsku digitalnu banku koja se sve više širi


Taj novac biće iskorišćen za nastavak međunarodne ekspanzije, kao i za privlačenje novih rukovodilaca iz velikih tehnoloških kompanija, saopštila je revolucionarna digitalna banka koja je pomrsila konce tradicionalnim bankama.

Nubank je saopštio da trenutno ima više od 40 miliona korisnika u Brazilu, Meksiku i Kolumbiji.

Izvršni direktor Nubanka David Velez rekao je da će ova investicija pomoći u „demokratizaciji pristupa finansijskim uslugama“ širom Latinske Amerike, gde samo polovina stanovnika ima bankovne račune, a oko 21% koristi kreditne kartice.

„Niko nije mislio da je moguće promeniti finansijski sistem, ali oduvek smo bili uvereni da postoji prostor za promenu i inovacije i, što je još važnije, da kupci zaslužuju bolju uslugu“, rekao je Velez.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Iako se upravo legendarni investitor Voren Bafet više puta izjašnjavao protiv digitalne imovine, ova investicija Berkshire Hathaway-a može ukazati na to da je kompanija otvorenija za tu ideju.

Bafet je ranije lično govorio o bitcoinu i drugim kriptovalutama, rekavši da one „u osnovi nemaju nikakvu vrednost“ i da nikada neće sam posedovati nijednu. Na sastanku akcionara prošlog meseca, potpredsednik kompanije i desna ruka Vorena Bafeta, Čarli Manger, oštro je kritikovao bitcoin rekavši da je „odvratan, koristi otmičarima i zelenašima“.

Međutim, tokom prošle godine, multinacionalni konglomerat uložio je u više firmi povezanih sa tehnologijom, uključujući kompaniju za claud tehnologiju Snowflake. Berkshire Hathaway, takođe, od 31. marta poseduje i akcije kompanija Apple i Amazon vredne milijarde dolara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Nubank digitalna banka Bafet Voren Brazil latinska amerika

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana