Tekst objavljen: 13.11.2021 16:00        


Japanski mašinovođa tuži svog poslodavca nakon što mu je s plate skinuto 56 jena (0,49 dolara)

Voz u Japanu kasnio dva minuta, mašinovođa kažnjen, usledila i tužba


Do sankcije je došlo zbog toga što je njegov voz kratko kasnio u ovom najtačnijem železničkom sistemu na svetu, piše BBC.

Železnička kompanija JR West kaznila je čoveka jer je zbog zabune nastale na poslu, u junu 2020. kasnio dva minuta.

Zaposleni sada traži 2,2 miliona jena (19.407 dolara) odštete za duševni bol.

Prema navodima japanskog portala Soranews24, neimenovani muškarac trebalo je da upravlja praznim vozom koji je išao do stanice Okajama na jugu zemlje, ali je stao na pogrešan peron dok je čekao da preuzme dužnost od prethodnog vozača.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U trenutku kada je shvatio svoju grešku i pojurio na ispravan peron, prenos dužnosti između dvojice mašinovođa pomeren je za dva minuta, što je dovelo do kašnjenja od jednog minuta u polasku voza i kašnjenja od još jednog minuta u dolasku.

JR West je prvo muškarcu od plate odbio 85 jena (0,75 dolara), ali je kasnije pristao da smanji kaznu na 56 jena nakon što je vozač svoj slučaj prosledo Kancelariji za inspekciju radnih standarda Okajame.

Vozač je u martu svoj slučaj prebacio na Okružni sud u Okajami, gde sada traži odštetu. Japanski železnički sistem poznat je po svojoj pouzdanosti. Godine 2017. železnička kompanija se izvinila nakon što je jedan od njenih vozova napustio stanicu 20 sekundi ranije. A ako voz kasni više od pet minuta, putnicima se izdaje potvrda koju mogu iskoristiti kao objašnjenje za kašnjenje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dva minuta japan kašnjenje voza kazna tužba

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana