Tekst objavljen: 26.02.2018 14:41        


Visa i Komercijalna Banka danas su objavile partnerstvo na uvođenju prvog mobilnog POS terminala (mPOS) u Srbiji. Više od 1.500 vozila Pink taksija u Beogradu biće opremljeno sa mPOS uređajima za brzo i sigurno elektronsko plaćanje Visa karticama.

Vožnju taksijem sada možete jednostavno i brzo platiti

Uvođenjem mPOS terminala, korisnici imaju veći izbor načina na koji će platiti vožnju. Osim što unapređuje iskustvo putnika, ovaj novi način placanja u Pink taksiju pruža brojne pogodnosti kompaniji i vozačima, kao što su jednostavne i sigurnije finansijske transakcije u bilo kojoj valuti, efikasniji protok novca, a, potencijalno, i nove mušterije.

Inovativni mPOS uređaj pripada novoj generaciji prihvatnih terminala koji uvođenje bezgotovinskih načina plaćanja čine brzim i jednostavnim, čak i za trgovce koji su u pokretu. Ovaj uređaj može pretvoriti bilo koji pametni telefon ili tablet u čitač platnih kartica i obezbediti isti nivo sigurnosti i operativnosti kao i bilo koji standardni terminal. Korisnici mogu jednostavno izvršiti plaćanje platnom karticom, a takodje i beskontaktnim NFC uređajem.

Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu rekao je: „Vidimo veliki potencijal za još brži prelazak na elektronske načine plaćanja u Jugoistočnoj Evropi i Srbiji, posebno uz mobilne POS terminale (mPOS). Za trgovce svih obima poslovanja koji razmišljaju da uvedu bezgotovinska plaćanja mPos se pokazao kao dodatni motivator koji obezbeđuje jednostavan prihvat kartica i otvara nove poslovne mogućnosti. Reč je o inovativnom rešenju u pogledu tehnologije i poslovnih modela, koje olakšava prihvatanje platnih kartica onim segmentima trgovaca kojima je gotovina bila jedina dostupna opcija. Verujemo da će nas ovaj, prvi na tržištu, projekat sa Komercijalnom bankom i Pink taksijem, podržati u nastojanju da promovišemo i povećamo upotrebu mPOS-a i odgovorimo na potrebe korisnika koji biraju bezgotovinske načine plaćanja. Visa ostaje na čelu bezgotovinskog razvoja širom regiona, vodeći računa o tome da su svi industrijski standardi i zahtevi ispunjeni, a rešenja bezbedna“.

Prihvatanjem mPOS rešenja otvara se pristup ranije neiskorišćenom izvoru prihoda. Nudeći ekonomično, mobilno rešenje za prihvat kartica, mPOS trgovcima pruža nove mogućnosti: za velike lance koji imaju mobilnu prodaju to znači efikasan pregled plaćanja, dok manji trgovci sada imaju rešenje da jednostavno uvedu plaćanje karticama. „Drago mi je da je Komercijalna banka, kao vodeća domaća banka, ponovo napravila tehnološki i inovativni korak napred uvođenjem novih mPOS terminala u vozila Pink taksija. Dokazali smo da temeljno pratimo digitalne trendove, a na taj način, u saradnji sa našim partnerima, postavljamo nove standarde digitalnog bankarstva u Srbiji. Planiramo čitav niz bankarskih usluga, tako da u pogledu razvoja i korišćenja novih bankarskih tehnologija, naši klijenti dobiju proizvode i usluge rekao je Petar Stefanović, izvršni direktor za nove bankarske tehnologije u Komercijalnoj banci.

„Kompanija Pink Taksi je inovator, koji prati moderne trendove taksi prevoza, što se odražava u stalnom unapređenju usluga koje pružamo. Kako budućnost elektronskih plaćanja postaje sve sigurnija, ponosni smo što možemo da kažemo da smo prva kompanija na tržištu koja je uvela mPOS, kao idealno rešenje za za zamenu gotovinskih plaćanja. S obzirom da smo najveće taksi udruženje u regionu i da je naša vizija kreiranje i održavanje moderne taksi infrastrukture u Beogradu, smatramo da je ovaj postupak savršen odgovor na potrebe naših klijenata. Sigurni smo da će projekat sa kompanijom Visa i Komercijalnom bankom biti veoma uspešan“, rekao je Novica Radosavljević, direktor Pink Taxi radio mreže.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kombank banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana