Tekst objavljen: 14.04.2014 13:45        


VTB banka a.d. Beograd je saopštila da će nastaviti svoje uobičajene aktivnosti i ispunjavanje svih zahteva svojih klijenata. Saopštenje je usledilo nakon izjave direktora matične VTB banke u Rusiji Andreja Kostina, da se razmatra mogućnost prestanka poslovanja banka-kćerki u Srbiji, Indiji i Vijetnamu.

VTB banka nastavlja sa uobičajenim radom u Srbiji

U saopštenju beogradske VTB banke potvrđeno je da se "u okviru poslovne strategije te bankarske grupe za period od 2014. do 2016. godine razmatra način prisustva u određenim regionima".

Podsetimo, Kostin je rekao da se ne predviđa "širenje aktivnosti u našim ćerkama-firmama u inostranstvu, nego ih čak i smanjujemo negde. Razmatramo mogućnosti prestanka poslovanja ne nekim mestima, posebnu u Indiji, Srbiji i Vijetnamu. Ne planiramo proširenje delatnosti u zapadnoj Evropi".

VTB banka je prisutna na tržištu Srbije od aprila 2013. godine, kada je postala stoprocentni vlasnik akcija Moskovske banke Beograd. Tada su postojeće ekspoziture Moskovske banke u Beogradu i Novom Sadu nastavile da posluju pod znakom VTB grupe, a u oktobru prošle godine je otvorena i nova ekspozitura VTB banke u Beogradu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vtb banka Moskovska banka banke bankarsko tržište bankarski sektor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana