Tekst objavljen: 21.05.2015 13:28        


Sednica skupštine akcionara Naftne industrije Srbije (NIS) biće održana 23. juna i na njenom dnevnom redu će se naći predlog odluke za isplatu dividendi akcionarima za 2014. u bruto iznosu od 46,85 dinara po akciji, saopštila je danas brokerska kuca Sinteza invest grupa.

Za dividende 46, 85 dinara po akciji NIS-a

Na dnevnom redu skupštine naći će se 13. tačaka od kojih usvajanje finansijskih izveštaja za 2014. godinu, usvajanje konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2014. godinu, usvajanje izveštaja o izvršenoj reviziji finansijskih izveštaja i konsolidovanih finansijskih izveštaja, usvajanje godišnjeg izveštaja za 2014. godinu, usvajanje izveštaja nezavisnog revizora KPMG doo Beograd o izvršenoj reviziji Godšnjeg izveštaja.

Na dnevnom redu naći će se i usvajanje Izveštaja Odbora direktora NIS ad Novi Sad, usvajanje Odluke o izmenama i dopuna Poslovnika Skupštine akcionara, razrešenje i imenovanje članova Odbora direktora NIS ad Novi Sad.

Deveta tačka dnevnog reda se odnosi na usvajanje Odluke o raspodeli dobiti za 2014. godinu, isplati dividendi i utvrđivanju ukupnog iznosa nerasporedjene dobiti NIS ad Novi Sad.

Na osnovu predloga, neto dobit NIS ad Novi Sad za 2014. godinu od 30,5 milijardi dinara raspoređuje se tako što je za isplatu dividendi predviđeno približno 7,6 milijardi dinara bruto, dok ostatak od 22,9 milijardi ostaje neraspoređeno.

Ukupan iznos neraspoređene dobiti iznosi 105,3 milijardi dinara. Predlogom se odobrava isplata dividendi akcionarima u bruto iznosu od 46,85 dinara i ovlašćuje Odbor direktora NIS ad Novi Sad da u skladu sa ovom Odlukom odredi dan i postupak njene isplate akcionarima Društva.

Pravo na dividendu imaju svi akcionari Društva - lica koja su upisana u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti kao zakoniti imaoci akcija NIS ad Novi Sad na Dan akcinara (13. jun) sedme redovne sednice Skupštine akcionara Društva, navodi se na sajtu Sinteza invest grupa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
isplata dividendi dividenda Akcije NIS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana