Tekst objavljen: 13.05.2020 10:25        


Vlada Srbije usvojila je protokol ulaska državljana Srbije i stranih državljana u Republiku Srbiju, u skladu sa epidemioploškom situacijom i zaštitom stanovništva od zarazne bolesti COVID-19

Za naše državljane test ili samoizolacija, strancima treba posebna dozvola za ulazak u Srbiju

Državljani Srbije mogu da uđu u našu zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na koronavirus, ne stariji od 72 sata. Ukoliko nemaju urađen test sa negativnim rezultatom, svi naši državljani, bez izuzetka, moraće da budu u kućnoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana.

Kada je reč o stranim državljanima, oni mogu u Republiku Srbiju ući uz dva uslova – negativan PCR test na koronavirus ne stariji od 72 sata i potvrdukoju izdaje komisija koju čine predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova. Ova dozvola može se pribaviti u našoj ambasadi ili konzulatu u zemlji iz koje strani državljanin dolazi, navodi se na sajtu Vlade.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Podsetimo, Privredna komora Srbije sastavila je preliminarne smernice za ulazak stranih privrednika u Srbiju, a ostaje da se vidi da li će u toj proceduri doći do promena nakon usvajanja zvaničnog protokola.

Treba dodati i da je krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, preporučio Vladi da od 1. juna u potpunosti otvori granice za državljane četiri susedne zemlje – Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Severne Makedonije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
stranci korona virus pcr test dolazak u srbiju otvaranje granica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana