Tekst objavljen: 26.09.2015 15:25        


Potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović najavila je da će vlasnici stanova koji ne žele da ih legalizuju, plaćati veći porez na imovinu.

Za nelegalne stanove veći porez na imovinu

Na pitanje novinara kako će se naterati vlasnici nelegalnih stanova da ih legalizuju, s obzirom da je rušenje praktično nemoguće u zgradama u kojima ima i legalnih stanova, Mihajlović je rekla da će povećanje poreza na imovinu za te vlasnike svakako biti jedan od načina.

"Ako neki stanar ne želi da ozakoni stan, postoji nekoliko mogućnosti, a jedna na koju ćemo sigurno ići jeste povećanje poreza na imovinu", rekla je Mihajlović u Privrednoj komori Srbije, gde je počela javna rasprava o Nacrtu zakona o ozakonjenju objekata.

Prema njenim rečima, ukoliko cela zgrada nije legalna, prvo ona morati da se ozakoni i da je dovoljno da jedan od stanara pokrene proces ozakonjenja.

Mihajlović je poručila da država mora da uvede red u tu oblast i da će postojati samo dve mogućnosti - da se objekti ozakone ili sruše, dok će u slučaju stanova gde je nemoguće rušenje, vlasnici morati da plaćaju veći porez.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
vlasnici stanova porez na imovinu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana