Zvanični kurs Evra za dan 21.06.21. :: 117.5730 rsd
Tekst objavljen: 03.10.2019 9:55        


U Srbiji je za osam meseci 2019. godine boravilo ukupno 2,49 miliona turista, što je za šest procenata više u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije (TOS).

Za osam meseci u Srbiji boravilo 2,49 miliona turista

Od ukupnog broja turista, 1,28 miliona su bili domaći, što je porast od šest odsto u poređenju sa istim lanjskim periodom, dok je gostiju iz inostranstva bilo 1,2 miliona, ili za pet odsto više nego za osam meseci prošle godine, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Takođe, u periodu januar-avgust ove godine ostvareno je i pet odsto više noćenja, odnosno ukupno 6,99 miliona, od čega su domaći turisti ostvarili 4,35 miliona noćenja, a inostrani 1,63 miliona.

Najveći broj noćenja ostvarili su turisti iz BiH, (199.124 noćenja, što je za 13 odsto više u odnosu na prvih osam meseci 2018. godine), a po broju noćenja slede gosti iz Kine, Crne Gore, Turske i Rumunije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prvi izbor domaćih turista bile su banje, najviše Vrnjačka i Sokobanja, zatim planine Zlatibor i Kopaonik, dok su stranci najčešće birali Beograd za destinaciju koju žele da posete. Osim toga, interesovali su se i za Novi Sad, Zlatibor, Vrnjačku Banju i Kopaonik.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
turisti Srbija Beograd turisticka oranizacija domaći turisti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana