Tekst objavljen: 13.04.2017 11:07        


TIRANA, 13. aprila (Tanjug) - Kragujevačka kompanija "Milanović inženjering" i albanska "Delia grupa", uz podršku Privredne komore Srbije, potpisale su danas u Tirani Ugovor o partnerstvu i zajedničkom nastupu na projektima izgradnje vodovodnih sistema i postrojenja za preradu otpadnih voda i vode za piće u Albaniji. 

Zajednički projekti kompanija iz Srbije i Albanije

"Danas smo napravili jedan od konkretnih koraka Ć potpisivanje ugovora o partnerstvu između kragujevačke kompanije ''Milanović inženjering` i albanske ''Delia grupe` o zajedničkom nastupu na projektima izgradnje vodovodnih sistema i postrojenja za preradu otpadnih voda i vode za piće na tržištu Albanije i na trećim tržištima", ukazao je Marko Čadež, predsednik PKS.

Čadež je, kako je saopšteno iz PKS, ocenio da je dinamika ekonomske saradnje Srbije i Albanije povećana, o čemu svedoče poslovni forumi, sajmovi i susreti privrednika, kao i rast robne razmene od 10 odsto u 2016. u odnosu na prethodnu godinu. Dodao je da očekuje nastavak pozitivnog trenda i u ovoj godini.

Predsednik PKS je podsetio na partnerstvo kompanija iz Albanije i Srbije u sektoru mlekarske industrije i trgovinskih lanaca u oblasti kozmetičkih proizvoda, kao i na uspešan nastup Srbije na sajmu u Tirani.

Perspektivni sektori za unapređenje saradnje dve zemlje su infrastruktura, trgovina, proizvodnja mleka, mlečnih proizvoda i sireva, turizam i projekti u oblasti mašinogradnje, elektromašinogradnje i energetike.

Čadež je istakao značaj regionalne saradnje, ekonomskog osnaživanja regiona kao celine i formiranja jedinstvenog tržišta, na šta su usmerene i aktivnosti Komorskog investicionog foruma.

Region kao celina, kako je ocenio, biće privlačniji stranim investitorima. Predsednik PKS je rekao da su i strane, recimo nemačke kompanije koje već posluju u Srbiji, zainteresovane da prošire poslovanje u Albaniji i naprave sinergiju ta dva tržišta.

Vlasnik "Milanović inženjeringa", Bratislav Milanović potpisao je ugovor sa Delia grupom u Trgovinsko industrijskoj komori Albanija - Srbija u Tirani.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana