Tekst objavljen: 26.11.2019 12:10        


Od prodaje pokretnih stvari oduzetih u postupcima poreske policije, u 2019. godini Poreska uprava Srbije prihodovala je nepunih 7,5 miliona dinara od čega je 2,5 miliona od prodaje nafte i naftnih derivata, navodi se u informaciji koju je dobio Tanjug

Zarada od oduzete robe u ovoj godini je 7,5 miliona dinara

Prodata je roba koja je oduzeta od 42 poreska obveznika od čega se 25 rešenja odnosilo na garderobu, obuću, prehrambene proizvode, motorna vozila, nameštaj, tehničku robu i razne alate.

Najveća cena zabeležena je prodajom 880 komada zaplenjenih delova garderobe, obuće i parfema oduzetih od poreskog obveznika sa teritorije Kruševca kada je prihodovan iznos od 1,3 miliona dinara, navodi se u informaciji.

Prodato je i 6.906 kilograma tečnog naftnog gasa po ceni u rasponu od 36-50 dinara za kilogram, kao i 15.566 litara dizel goriva, motornih benzina i gasnog ulja, navodi se u informaciji Poreske uprave i dodaje da je ta roba oduzeta kroz 17 rešenja.

Poreska uprava napominje da se prodajnu vrednost dodaje iznos akcize za naftu i naftne derivate i na takvu osnovicu obračunava porez na dodatu vrednost od 20 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Zbog obračuna akcize, tečni naftni gas prodaje se po kilogramu dok se drugi derivati nafte obračunavaju po litru, a cene nafte i naftnih derivata formira ovlašćena komisija", saopštila je PU.

Oduzete pokretne stvari prodaju se putem javnih licitacija a prethodno se skladište u magacinima Poreske uprave u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, dok je deo robe pre prodaje bio na čuvanju kod poreskih obveznika.

Prodajnu vrednost oduzete robe utvrđuje Komisije za procenu vrednosti a postupci prodaje se realizuju u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zarada od zaplenjene robe carina oduzeta roba zaplenjena roba

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana