Tekst objavljen: 22.05.2015 16:33        


Kod 264 poslodavca u Beogradu, u akciji pojačanih nadzora koje je Inspektorat za rad izvršio 21. maja, zatečeno je 117 osoba na radu "na crno" od ukupno 832 angažovana lica. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za rad, nadzor je obavljen u objektima za rekreaciju, ugostiteljskim objektima, pekarama i na gradilištima.

Zatečeno 117 radnika "na crno" u teretanama, pekarama..

Istovremeno su izvršeni nadzori i u fitnes klubovima i teretanama na teritoriji cele Srbije.
Inspektori rada su u oblasti radnih odnosa podneli 23 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, a u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu 15 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavca.

Zbog prekršaja za koje je propisana novčana kazna u fiksnom iznosu, inspektori rada su poslodavcima izdali šest prekršajnih naloga.

Doneto je ukupno 120 rešenja, od kojih 58 u oblasti radnih odnosa, 68 u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, i četiri o zabrani rada na radnom mestu.

Imajući u vidu broj lica zatečenih na radu "na crno", neprimenjivanje mera bezbednosti i zdravlja na radu, kao i to da je na gradilištu u Bloku 65 (Novi Beograd) oko 15 radno angažovanih pobeglo u trenutku dolaska inspektora, i u buduće će biti organizovani pojačani inspekcijski nadzori kod poslodavaca koji se bave navedenim delatnostima u Beogradu, kao i na teritoriji upravnih okruga Republike Srbije.

Inače, kako se navodi u saopštenju, nadzor je trajao do kasnih večernjih sati, a obavljen je po principu "rotacije", što znači da inspektori vrše kontrolu van teritorija na kojima inače rade.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
neprijavljeni radnici građevinarstvo rad na crno radnici inspektori za rad

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana
gates of olympus game starlight princess putaran mahjong ways pragmatic play inovatif lucky neko si kucing keberuntungan situs server kamboja akun vvip muraibet sweet bonanza candyland game deposit qris keberagaman tema game online rahasia sukses zeus apk gacor zeus racikan pola olympus game scatter kamboja pola racikan admin pusat akun pro platinum game mega maxwin situs akun gacor link maxwin game online game ewallet resmi game rtp super tinggi game hoki terbaru game mahjong ways game online gacor strategi mahjong ways trik sweet bonanza