Tekst objavljen: 03.06.2019 15:40        


Aleksandar Seničić iz "Jute" rekao je da je sedam odsto manji broj uplata ove godine u odnosu na prošlu godinu u junu.

Zbog lošeg vremena popusti na turističke aranžmane za jun

Oni koji su prethodnih dana boravili u Grčkoj na moru kažu da im je bilo toplo i da su se kupali. 

Kiša koja pada i koja je mnogima dosadila usporila je prodaju turističkih aranžmana za juni.

- Ovo vreme ne doprinosi tome da ljudi razmišljaju o letnjim mesecima. Neke od destinacija kao Turska i Egipat, za koje sa sigurnošću možemo da kažemo da će vreme biti lepo, jako se dobro prodaju,30 odsto više u odnosu na prošlu godinu - istakao je Seničić.

Građani, putnici turističkih agencija to gledaju iz drugog ugla, ačini se da su last minit ponude počele mnogo ranije i da su popusti veći.

Kada je reč o junskim polascima, Seničić kaže da se veliki broj kapaciteta nije prodao i agencije pokušavaju da motivišu putnike da se odluče što pre za putovanja da ne bi ostali prazni kapaciteti u junu.

- To je s jedne strane dobro za putnike, a sa druge strane nije tako dobro za agencije, ali oni koji su uplatili za frst minit, krajem prošle ili početkom ove godine, svakako su bolje prošli nego oni koji će uplatiti po sniženim cenama -rekao je Seničić.

Osiguranje od otkazivanja putovanja postoji i nije obavezno, ali neki putnici ga uplaćuju.

Kako kaže Seničić, to ne podrazumeva da otkažemo putovanje u slučaju loših vremenskih uslova.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

- To ne znači, ali ćemo možda sledeće godine imati i taj uslov. Osiguranje od otkaza treba da uplate oni putnici koji pripadaju rizičnim grupama, koji imaju malu decu, nestabilan posao, stare roditelje, neke nepredviđene okolnosti osiguranje pokriva da su potpuno sigurni da u slučaju otkaza u slučaju vanrednih okolnosti mogu da naplate novac koji su uložili -istakao je Seničić.

Od petka nas očekuje lepo vreme sa letnjim temperaturama i možda je sada pravo vreme da planiramo godišnji odmor i uzmemo neku last minit ponudu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
YUTA Aleksandar Seničić popusti turistički aranžmani turizam jun loše vreme

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana