Tekst objavljen: 28.07.2019 13:00        


U toku najznačajnije manifestacija opštine Nova Varoš koja je u toku, Zlatarfesta, Zlatar je dobio nove sadržaje, namenjene pre svega turistima koji su na ovoj planini sve brojniji. U rad je pušten zip lajn a otvorene su i nove pešačke staze.

Zlatar dobio Zip lajn

Sa predsednikom opštine Radosavom Vasiljevićem, vrpcu je ispred Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija presekao državni sekretar Miroslav Knežević, koji je kazao da je ulaganje u infrastrukturu najsigurniji put za razvoj turizma i uvećanje broja turista te da će nadležno ministarstvo nastaviti da ulaže u Zlatar, jednu od sedam najznačajnijih planinskih turističkih destinacija u Srbiji, prenosi portal Uzička republika press.

Vrednost ovog projekta za koji je aplicirala TO Regija Zapadna Srbija je 5 miliona dinara od čega je polovinu finansiralo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija a polovinu lokalna samouprava.

Zip lajn na Zlataru dug je 930 metara od čega je odlazna putanja duga 610 a povratna 320 metara. Visinska razlika iznosi 120 metara, a vožnja traje oko 40 sekundi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Pored ovog projekta u pešačke staze uloženo je 3 milona dinara a u planu su i novi koji će unaprediti turistički razvoj Zlatara kao što je stadion za visinske pripreme u koji će biti uloženo 30 miliona dinara, dečje igralište vrednosti 3 miloina.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zip line ziplajn zapadna srbija zlatar

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana