Tekst objavljen: 30.05.2013 17:10        


Najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, "Viz er", obeležila je danas dolazak drugog aviona u svoju bazu u Beogradu, koji će se koristiti na 13 postojećih linija iz Beograda.

 Pojačanje poslovanja Viz er-a u Srbiji

Reč je o avionu erbas A320, koji će večeras stići u srpsku prestonicu, izjavio je komercijalni direktor mađarskog "Viz era" Djerđ Abran.

- Dolazak još jednog aviona u bazu u Beogradu će povećati broj prevezenih putnika na 480.000 do kraja ove godine - rekao je on.

"Viz er" trenutno ima flotu od 43 aviona erbas A 320, prosečne starosti tri ipo godine, koji iz 16 baza saobraćaju na više od 270 linija, povezujući 94 destinacije u 33 zemlje. Ukupna investicija "Viz era" u flotu stacioniranu u Beogradu sada iznosi više od 160 miliona dolara.

Abran je istakao da je ta aviokompanija posvećena razvoju srpskog tržišta i kapaciteta za putovanje po niskim cenama, navodeći kao primer to da je tokom ovog meseca let iz Beograda za Oslo mogao da se rezerviše za svega 1.699 dinara, što je početna cena za putovanje u jednom pravcu sa svim troškovima.

On je kazao da je "Viz er" prošle godine ukupno prevezao 12 miliona putnika i da je planirano da je planirano povećanje u 2013. na 13.5 miliona putnika sa 45 aviona na 300 linija.

Generalni direktor aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević je rekao da se navršava tri godine otkada je "Viz er" počeo da radi na srpskom tržištu i da dolazak još jednog avionu u bazu "Viz era" u Beogradu potvrđuje njegovu posvećenost poslovanju u Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
viz er WizzAir avioni aviokompanije avion avionski prevoz letovi letovi beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana