Na dobošu hoteli, bazeni i mlinovi

Objavljeno: 21.05.2012


Vesti izvor: Kamatica, Dnevnik

Putem portala Doboš poslednjih nedelja oglašavana je javna prodaja pedesetak poslovnih objekata čiji su poverioci najčešće banke. Naime, banke na osnovu Zakona o hipoteci pokušavaju da naplate dugovanja. 

Iako je početna prodajna cena mnogo niža od stvarne vrednosti, prodaja je otežana pa se javna prodaja za nekretnine ponavlja.

Trenutno je u Novom Sadu oglašena prodaja četiri nepokretnosti. Već drugi put pokušava se prodaja dela hotela „Elit”, čiji je poverilac (prodavac) Rajfajzen banka. 

Radi namirenja poverilaca prodaje se i poslovni objekat na Limanu 1 od 252,90 kvadrata, u prizemlju zgrade smeštene između „Spensa„ i Štranda. Početna cena je 300.463 evra.

Sosijete ženeral banka oglasila je prodaju 37 kvadrata poslovnog prostora u Novom Sadu u Ulici cara Dušana u prizemlju stambeno-poslovne zgrade, izgrađen 1996. Cena i datum nisu određeni, pa svi zainteresovani kupci mogu kontaktirati s prodavcem... 

U Zrenjaninu Erste banka kao poverilac prodaje građevinske objekte, zemljište i opremu za blizu 1,9 milion evra, za šta se traži jemstvo potencijalnih kupaca od oko 754.000 evra.

U Subotici su u ponudi čak tri poslovna objekta. Findomestik banka prodaje poslovni prostor u prizemlju stambeno-poslovne zgrade od 84 kvadrata po početnoj ceni od 66.105 evra, bez nazanke za iznos jemstva.

 Pireus banka oglasila je prodaju objekta od 835 kvadrata na Paliću za 238.000 evra, gde poslovni prostor nudi i Vojvođanska banka.

Folks banka u Staroj Pazovi pogodbom prodaje tri objekta: poslovno-rekreativni centar koji se prostire na 20 ari uređenog prostora, ima dva bazena, prodavnicu, otvoreni bar i spremište za pumpe, zatim proizvodno-poslovni objekat u selu Belegiš od 244 kvadrata namenjen obradi mesa i mesnih prerađevina sagrađen 2003, te poslovnu zgradu u KO Vojka od 2.312 kvadrata.  

Folks banka pogodbom prodaje lokal od 32 kvadrata u Rumi, na 1. spratu poslovnog tržnog centra „Atrijum”. Ista banka u Somboru na isti način nudi poslovni objekat od 228 kvadrata, koji se sastoji od prizemlja i tavana, ima šank -salu, restoran i kuhinju, a nalazi se 200 metara od centra Koluta. 

U Pančevu su u ponudi tri nekretnine. Dve prodaje Folks banka: mlin s privrednim zgradama, magacinom i njivama na dva ara, sve na putu prema Kovinu, 12 kilometara od Pančeva, te poslovni prostor od 158 kvadrata u gradu, a za obe nekretnine s poveriocem se može dogovoriti i cena i datum prodaje. U istom mestu Erste banka je oglasila prodaju poslovnog prostora od 620 kvadrata za 348.750 evra, uz jemstvo od deset odsto.

Vojvođanska banka ponavlja prodaju tri poslovna objekta u Novom Bečeju. Nudi se zgrada trgovine u Novom Miloševu od 798 kvadrata, a početna cena na prethodnoj aukciji iznosila je 35.000 evra.

Ponavlja se i aukcija za robnu kuću u tom mestu od 664 kvadrata (prizemlje i sprat), sazidanu 1986. Početna cena na prethodnoj aukciji iznosila je 70.000 evra. U ponudi je i poslovni objekat u Bočaru od 954 kvadrata na zemljištu od 1.686 kvadrata, za koje je prošli put početna cena bila 25.000 evra.

U Staroj Pazovi se prodaju četiri poslovna objekta. Erste banka nudi pogodbom skladište koje u blizini autoputa Beograd – Novi Sad. S obzirom na to da je objekat izgrađen na zemljištu čiji je vlasnik Republika Srbija, izvršena je konverzija prava korišćenja u pravo vlasništva nad izgrađenim građevinskim zemljištem.

Objekat je opremljen neophodnom infrastrukturom, od vodovodnih do kanalizacionih i elektroinstalacija, ima telefon, računarsku mrežu i ostalo. Ponuda je dobra, na žalost dosadašnjih vlasnika koji nisu mogli da vraćaju dug, još se samo traže kupci. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana