Hypo Alpe-Adria-Bank prodaje svoje banke u bivšoj Jugoslaviji

Objavljeno: 21.05.2012


Vesti izvor: Kamatica, Biznis

Hypo Alpe-Adria-Bank International AG je angažovala Deutsche Bank AG da vodi prodaju njenih banaka u bivšoj Jugoslaviji, izjavio je predsednik uprave Hypo Alpe-Adria-Bank, Gottwald Kranebitter.

- Hypo Alpe, sa sedištem u Klagenfurtu, traži barem 1,5 milijardi evra knjigovodstvene vrednosti za šest banaka u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini - rekao je Kranebitter novinarima u Beču.

- Uži izbor ponuda potrebno je izraditi do kraja ove godine, jer je Hypo Banka pod pritiskom da pokaže da je ispunila uvslove za primanje državne potpore - dodao je Kranebitter.

- Želimo da pokažemo i našim vlasnicima i Evropskoj komisiji da se držimo naših ciljeva -  rekao je Kranebitter.

Hypo Banka prodaje svoju imovinu dok Evropska komisija i dalje istražuje da li je državna pomoć koje je banka dobila 2009. godine bila legalna.

Austrija je preuzela banku kako bi sprečila njen kolaps nakon što su njeni bivši vlasnici, uključujući i Bayerische Landesbank, povukli svoju garanciju.

Kranebitter vidi banke iz Rusije, Turske, jugoistočne Azije i Evropske unije kao potencijalne ponuđače kojima želi da proda mrežu banaka, a ne pojedinačno, naglasio je Kranebitter.



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana