Dačić: Finansijski sektor najveći neprijatelj naroda

Objavljeno: 12.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, Blic, Tanjug

Mandatar za sastav vlade Ivica Dačić kaže da je finansijski sektor "najveći neprijatelj naroda" i da neko treba da snosi odgovornost za loše stanje u finansijama i ekonomiji.

- Finansijski sektor je najveći neprijatelj našeg naroda, zato što ima za cilj da što više opljačka ovaj narod i to tako više neće moći. Pogledajte gde idu profiti banaka, da li ostaju u Srbiji ili idu u inostranstvo. Zar smo dotle došli da naš siromašni narod finansira strane banke - rekao je Dačić.

- Nije narod glasao da banke i bogati budu još bogatiji. Narod nije zadovoljan ekonomskom situacijom, a ni ja lično, a naročito nisam zadovoljan izjavama koje dolaze iz finansijskog sektora, a koje su u nesaglasju sa stavovima stranaka koje su pobedile na izborima - rekao je Dačić na molbu da prokomentariše pisanje pojedinih medija da će guverner NBS Dejan Šoškić biti smenjen. 

On je dodao da svako ima svoju odgovornost i da to što je neko izabran za vreme prethodne vlasti ne znači da treba da bude smenjen, ali ni da ostane do kraja mandata ukoliko ima nesaglasja sa drugim državnim organima. 

- To pitanje treba da se reši kada se vlada formira - rekao je Dačić i istakao da Srbija, dok cela Evropa sa sistema stezanja kaiša prelazi na sistem podsticanja rasta, stalno kaska i živi u zabludama i teorijama. 

Dačić je napomenuo da naša ekonomska teorija ne prati modernu ekonomsku teoriju Evrope i da on pod tim uslovima neće biti predsednik vlade. 

- Neće meni niko da diktira nešto što je za ovaj narod loše - rekao je Dačić i dodao da poreski sistem i sve ostalo treba da bude takav da oni koji imaju najviše i snose teret krize. 

Pokretanje privrede i privredni rast, prema Dačićevim rečima, mora zameniti "stezanje kaiša", jer "narod više nema gde". 

- Ne verujem finansijskom sektoru, oni ne učestvuju u izborima, ali uvek vode glavnu reč, to više neće moći. Finansijski sektor, tajkuni pejorativno, ne upravljaju ovom zemljom - poručio je Dačić i dodao da država ne treba da im preti, ali ni da oni "ne treba da varaju narod"



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana