'Nek Mišković da ljudima Fijat za džabe'

Objavljeno: 18.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, Tanjug

Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić kaže da je predlog o dvogodišnjem zamrzavanju bankarskih potraživanja potpuno neracionalna ideja.

On je naglasio da postoje drugi modeli kojima se može pomoći privredi i građanima u teškoj ekonomskoj situaciji.

Ješić je ocenio da bi bilo mešanje države u liberalnu ekonomiju i bankarsku politiku, kad bi se postupilo po predlogu Delta holdinga da se krediti zamrznu na dve godine, kako bi se pomoglo u savladavanju posledica ekonomske krize.

On smatra da je ta izjava predstavnika Delta holdinga "vrlo populistička" i napominje da u tom pogledu očekuje da "Mišković kaže građanima - izvolite kod mene i kupite Fijat, tako što dve godine nećete platiti, a posle ćemo videti kako će se izmiriti dug za dostavljenu robu".

Ističući da je kompanija Delta pretežno uvozno orijentisana, Ješić je rekao da se tim njihovim predlogom šalje poruka "dajte mi diskont da ja plaćam svoje obaveze, da bih mogao da uvezem što više tuđe robe na srpsko tržište, a čime ćete je kupovati, to me ne interesuje".

- Postoje drugi modeli i putevi kojima se može pomoći privredi i građanima, a to su smanjenje opšte potrošnje, racionalizacija administracije, smanjivanje potrošnje u javnom sektoru... - rekao je Ješić.

On je naglasio da se srpskoj privredi može pomoći osnivanjem razvojnih banaka, koje bi odobravale "ne političke nego ozbiljne kredite, gde se može dati relaksacija u uslovima plaćanja". 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana