Dinkić: Šoškić treba da podnese ostavku

Objavljeno: 23.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, Tanjug

Lider URS i kandidat za ministra finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da guverner Narode banke Srbije Dejan Šoškić nije dobro obavljao svoj posao.

Dinkić je rekao da je najveći Šoškićev propust "aljkavost u kontroli banaka i politička poslušnost" i poručio da bi na njegovom mestu podneo ostavku.

- Bez obzira na saznanja o dubiozama u Agrobanci, Privednoj banci Beograd i Razvojnoj banci Vojvodine odlučio je da zažmuri da se tokom izborne kampanje ne bi zamerio DS-u, odnosno Borisu Tadiću - kazao je Dinkić.

Igrom slučaja, dodao je Dinkić, neke informacije su pokazale da su te banke dubioze pravile tako što su odobravale političke kredite određenim privatnim firmama tajkuna, "koji su bili prijatelji stranke koja je bila na vlasti, što je i bio razlog da budu štićene".

- Da sam na njegovom mestu ja bih sam podneo ostavku - poručio je Dinkić i naglasio da se zalaže za nezavisnost institucije centralne banke.

Na pitanje da li bi funkcioner SNS Jorgovanaka Tabaković bila dobar guverner Dinkić je rekao da je dobar guverner onaj koji je sposoban da napravi dobar tim ocenivši da su u sadašnjoj NBS najmanje dva nestručna i nesposobna. On je precizirao da pod tim ne misli na Dianu Dragutinović i Anu Grgurević.

- Svi oni koji govore o nekoj eventualnoj politizaciji tog procesa treba da se zapitaju zašto je (bivši guverner) Radovan Jelašić svojevremeno nateran od strane Tadića da ode iz Narodne banke, bez obzira što je Jelašić bio džentlmen i rekao da je dobrovoljno dao ostavku - naveo je Dinkić i dodao:

- Ajde neka sada Šoškić bude makar približno džentlmen kao što je bio Jelašić. 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana