Zvanični kurs Evra za dan 25.01.21. :: 117.5918 rsd

Kod Ivanjice dele placeve na poklon

Objavljeno: 27.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, Blic, Tanjug

Na 20 kilometara od Ivanjice, u podnožju planine Čemerno, na visoravni Crna bara meštani, sela Osonica poklanjaju placeve za izgradnju vikendica.

Uslovi za buduće stanare je da budu izgrađene od prirodnog materijala, drvenog i tesanog kamena u etno stilu i da se ne otuđuju.

Jedan od meštana Božidar Jerotijević poklanja plac površine oko tri ara.

- Naša je želja da od ovog lokaliteta stvorimo izletište jer je visoravan prelepa, pogled izvanredan, a hoćemo i džipijadu da popularizujemo i kazao je Jerotijević.

Inicijativu je pokrenulo Udruženje poljoprivrednika i preduzetnika “Savremeno selo” iz Osonice, koje će u avgustu, treći put, organizovati i “Letnju džipijadu”.

Prema rečima člana Udruženja Milanka Boškovića, u ovom trenutku ima oko 15 placeva za poklon, a zainteresovanih je mnogo.

- Javljaju se ljudi iz Kragujevca, Kruševca, pa čak i Čačka. Jedan od njih nam je rekao da hoće da postavi šest bungalova. Važno je istaći da budući vlasnici treba da vikendice izgrade u nekom razumnom roku od godinu i po, do dve dana - naglasio je Bošković.

Iako je, kako kažu iz ovog Udruženja, akcija još u povoju, budući stanari podnožja Čemerna imaće uslove za obezbedjivanje vode, struje , a do svih placeva postoje pristupni putevi.
 27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorimaPogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana