Biznismeni traže izmenu zakona od radu

Objavljeno: 30.07.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, Beta

Udruženje Poslodavac zatražilo je da nova vlada hitno izmeni Zakon o radu i obezbedi uslove za postizanje minimalnog konsenzusa.

Poslodavci okupljeni u tom udruženju očekuju da će Vlada "imati dovoljno snage, volje i stručnosti za prevazilaženje nagomilanih socijalno-ekonomskih problema, i za jačanje temelja Srbije kao buduće jake, razvijene evropske države".

- Nova Vlada će u Poslodavcu imati sagovornika i partnera i u najavljenom osnivanju Nacionalnog saveta za ekonomski oporavak, u pojednostavljenju administrativnih procedura, pripremi privrednog ambijenta za pokretanje novog investicionog ciklusa, reformi poreskih propisa, kao i u procesu daljih evropskih integracija - navodi se u saopštenju.

Poslodavac se, kako je istaknuto, zalaže za donošenja Zakona o sprečavanju obavljanja neregistrovane delatnosti, čiji predlog je to udruženje dostavilo svim nadležnim institucijama.

Udruženje Poslodavac okuplja oko 43.000 preduzeća i preduzetnika, koji zapošljavaju više od 500.000 radnika, među kojima su MK Grupa, koja je u vlasništvu Miodraga Kostića, Delta Holding, u vlasništvu Miroslava Miškovića, ITM Grupa, u vlasništu Toplice Spasojevića, Srbijagas, Jugoimport SDPR, SAGA.
 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana