Zvanični kurs Evra za dan 17.05.21. :: 117.5737 rsd

NIS traži naftu u Pomoravlju i Banatu

Objavljeno: 08.08.2012


Vesti izvor: Kamatica, B92, Tanjug

Naftna industrija Srbije (NIS) počinje istraživanja nafte i gasa na području opština Smederevska Palanka, Velika Plana, Svilajnac, Žabari, Petrovac na Mlavi, Kučevo, Malo Crniće i Lapovo.

Pre početka izvođenja radova, predstavnici NIS-a obavestiće sve opštine i mesne zajednice o predstojećim radovima na njihovoj teritoriji i stupiće u kontakt sa vlasnicima svih parcela koje su na liniji naših radova, obavestiti ih o planiranim istraživanjima i zatražiti saglasnost o ulasku u njihov posed.

Prilikom izvođenja radova, postoji mogućnost da dođe do određenih vrsta šteta na posedima, a postupak utvrđivanja štete obuhvata uviđaj na licu mesta i izradu zapisnika koji potpisuju predstavnik NIS-a i vlasnik parcele.

Svi vlasnici parcela će biti detaljno informisani o načinu utvrđivanja štete i cenovniku po kome se ona isplaćuje. Isplata zapisnički konstatovanih iznosa za štete vlasniku se u celosti isplaćuju u roku od 10 dana.

U toku izvođenja radova NIS će intenzivno sarađivati sa opštinama, mesnim zajednicama i Ministarstvom unutrašnjih poslova, a predstavnici NIS-a će se maksimalno truditi da u toku izvođenja radova ne remete svakodnevni život i rad građana.

NIS, osim navedenih istraživanja u Pomoravlju, nastavlja i geofizička istraživanja na području severnog Banata na prostoru mesnih zajednica Banatsko Veliko Selo, Nakovo i Novi Kozarci.
 27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorimaPogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana