Tekst objavljen: 23.10.2012 17:28        


Akcionari Agrobanke iz EU ocenili su da je najavljeno pripajanje Nove Agrobanke Poštanskoj štedionici još jedan atak na privatnu imovinu akcionara.

Akcionari iz EU: Država Srbija nam otima Agrobanku

- Vlada Srbije je upućivanjem Narodnoj skupštini na hitno usvajanje Predloga zakona o preuzimanju imovine i obaveza problematičnih banka, eksplicitno priznala da je Nova Agrobanka formirana na nezakonit način - piše u saopštenju zastupnika akcionara Agroabanke iz EU, kompanije Kvest investments.

Po njiima, Agrobanka je uništena, a Nova Agrobanka formirana bez znanja poverilaca, štediša i akcionara iz EU čija je imovina eksproprirana formiranjem Nove Agrobanke. Akcionari Agrobanke iz EU ukazuju da su bili potpuno izolovani od procesa donošenja odluka i da je rezultat toga izgubljenih 70 miliona evra imovine.
Ističe se da je time Vlada Srbije još jednom potvrdila da je raspolagala privatnom imovinom uloženom u banku na način suprotan propisima, pri čemu se može govoriti i o tome da su time bili ugroženi ulozi u Novoj Agrobanci.

Imovina akcionara Agrobanke iz EU, dodaje se, prethodno je nizom nelegalnih postupaka Vlade Srbije i Narodne banke Srbije obezvređena, a predloženim zakonom, kako se ukazuje, pokušava se i da se definitivno, suprotno propisima, oduzme i "utopi" u bankarski sistem Srbije.

- Pri ovome se istovremeno pokušava prikriti eksproprijacija imovine stranih ulagača i sprečiti da Vlada odgovara za svoje postupke. Ceo postupak se sprovodi na krajnje jednostavan način - iz jednog pravnog lica se 'izvlači' sve što je dobro, a poveriocima i akcionarima faktički ne ostavlja ništa, što je u potpunoj suprotnosti sa propisima - navode akcionari uz EU.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
agrobanka afera agrobanka nova agrobanka banke banka poštanska štedionica akcionari

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana