Tekst objavljen: 13.12.2012 15:40        


Najava da će Vlada usvojiti uredbu o odlaganju primene konverzije prava korišćenja u pravo svojine predstavlja najavu "pljačke" Srbije i "poklon tajkunima".

Antić: Konverzija je najveća pljačka Srbije

- Takva odluka Vlade potpuno bi neutralisala i hapšenja i borbu protiv korupcije, jer je reč o poklonu vrednom milijarde evra - rekao je koordinator Mreže za restituciju Mile Antić.

On je podsetio da je i Ustavni sud Srbije u septembru odbacio inicijative Luke Beograd i drugih administrativnih korisnika da im se ukine naknada za konverziju.

- Iza toga se krije možda i najveća pljačka u istoriji Srbije. Postavlja se pitanje zašto Grad Beograd, zašto Grad Novi Sad, zašto lokalne samouprave ili Republika ne inkasiraju te prihode, a zašto omogućavaju da to urade oni koji su uzurpirali to zemljište - upitao je Antić.

Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić najavio je da će Vlada Srbije usvojiti navedenu uredbu i ocenio da će se na taj način "otkočiti" investicije u građevinarstvu.

- Uredba će omogućiti da se svi projekti koji su u toku i u kojima je konverzija zemljišta kočnica pokrenu i da počne izgradnja - kazao je Ilić i dodao da je za ukidanje konverzije zemljišta potrebna politička saglasnost svih članova vlade.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Acfa Banjac 07.03.2013 0:13

    Ovim zakonom o konverziji se degradiraju ljudska prava,pravo na nasledje (Rimsko pravo)koje kaže da ako se privatna imovina oduzme silom svaka potonja radnja je NIŠTAVNA i ko zna šta još a dozvoljava se osobama sumnjive prošlosti da sa kapitalom nepoznatog porekla) Kao Šarić i mnogi drugi) kupe našu svetinju jer je tamo neko u vladi to odlučio da može. Nema pravde u Srbiji to je očigledno i uopšte mi nije jasno šta čekam više ovde zašto već jednom ne odem iz ove doline suza gde je zakon za sve isti i gde smo svi ravnopravni ALI su neki tajkuni za razliku od nas gradjana RAVNOPRAVNIJI

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pljačka Mile Antić Mreža za restituciju konverzija zemljišta zemljište investicije Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana