Tekst objavljen: 25.03.2013 14:50        


Za projekat izgradnje plovnog "Kanala Morava" nije zainteresovana samo Kina, nego i druge svetske sile, jer u Evropi ne postoji nijedan drugi projekat koji bi po značaju mogao da nadmaši ovaj, izjavio je danas Milan Bačević, ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja.

Bačević: Kanal do mora najveći projekat u Evropi

On je danas sa kineskom državnom kompanijom "Čajna Gezoba Grup" potpisao ugovor na osnovu kojeg će toj firmi biti dostavljena dokumentacija o plovnom putu "Kanal Morava", a onda će oni, u roku od dva meseca, odrediti rok do kada će biti završena studija izvodljivosti tog projekta.

- Studija će pokazati smislenost projekta, da li ćemo uopšte pristupiti njegovoj realizaciji ili ne - objasnio je on.

Ni Bačević ni jedan od izvršnih direktora kineske kompanije Juan Džanfu nisu mogli da ni okvirno preciziraju koliko bi koštao projekat izgradnje plovnog puta koji bi, preko Morave, spajao Dunav sa Egejskim morem.

Niko od zapadnoevropskih država neće biti onemogućen da sa Vladom Srbije razgovara o ovom projektu, niti će im biti zabranjeno da u njemu učestvuju kao strateški partner ili na bilo koji način za koji bi se opredelili, poručio je on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Amazonka 25.03.2013 17:03

    Fenomenalan potez, mi nećemo dati ni dinara iz budžeta, a kinezi će odraditi studiju izvodljivosti i uložiti u ovaj epski projekat! Koliko dobrobiti bi donelo spajanje sa Egejskim morem, i razvitak juga Srbije! Bravo! Nije mi žao što sam glasala za vas.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
milan bačević kanal Dunav-Morava-Vardar-Egej saobraćaj infrastruktura brodski transport rečni transport reka Srbija kinezi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana