Tekst objavljen: 21.03.2013 7:46        


Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević demantovao je medijske špekulacije da je, navodno, investitorima iz SAD ponudio na prodaju kosovske rudnike.

Bačević: Nisam nudio naše rudnike Amerikancima

Bačević je rekao da su američki investitori najviše interesa pokazali za učešće u izgradnji južnog kraka Južnog toka, kanala Dunav-Morava-Vardar i za geološka istraživanja i eksploataciju različitih sirovina u Srbiji.

- Investitori iz Ilinoisa raspitivali su se o stanju naših prirodnih bogatstava na Kosovu i Metohiji i pitali su kakav je trenutni pravni okvir da se u takve razgovore uđe - preneo je Bačević.

On je naglasio da je investitorima iz Ilinoisa preneo da u ovom trenutku država Srbija nema nikakav mehanizam da njih tamo uvede u posed.

Govoreći o projektu izgradnje plovnog puta Dunav-Morava-Vardar, Bačević je naglasio da je izgradnja tog objekta opravdana, jer može da donese veliku korist domaćoj ekonomiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Sofija 25.03.2013 14:23

    Gospodin Bačević radi punom parom. Uliva mi poverenje da ce konacno nasoj zemlji krenuti na bolje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Dunav-Morava-Vardar-Egej kanal strani investitori amerikanci Srbija kosovo i metohija rudnici rudarstvo energetika milan bačević

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana