Tekst objavljen: 22.10.2012 8:29        


Ministar resursa Milan Bačević kaže da su pri kraju dogovori o povlačenju ruskog kredita od 300 miliona evra za pokrivanje budžetskog deficita ove godine, kao i da je u planu i 700 miliona evra za sledeću godinu.

Bačević: Stiže nam ruska milijarda

Odgovarajući na pitanje da li je finansijska pomoć koju dobijamo iz Moskve dovoljna da odustanemo od aranžmana sa MMF i Svetskom bankom, ministar je je rekao da država treba da se zadužuje tamo gde dobija povoljnije uslove.

Povodom navoda o istraživanju nikla na Mokroj Gori, Bačević je rekao da njegovo Ministarstvo neće trgovati prirodnim resursima, ali ih neće ni čuvati, već hoće strateška partnerstva i koncesije u kojima će Srbija zadržati većinsko vlasništvo.
- Do sada smo najpovoljnije kredite uspevali da dobijemo od Rusije i Kine. To je stvar logike, a ne politike - kaže Bačević.

Upitan da li će ojačane veze sa Rusijom, povećati pregovarački kapacitet Srbije sa EU, Bačević kaže da je Srbija oduvek u Evropi i nikakva ulaznica za joj nije potrebna.

- To što nismo do sada ušli u tu političko-ekonomsku organizaciju, samo je splet nesrećnih okolnosti kroz koje smo prošli - navodi on dodajući da smo "u Evropi, ali to ne znači da ne smemo da okrenemo pogled i ka Rusiji, Kini, Latinskoj Americi, Africi..."


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija zaduženje kredit investicije rusija milan bačević

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana