Tekst objavljen: 04.02.2013 16:45        


Greše ulagači koji u Srbiju dolaze zbog jeftine radne snage, jer to dugoročno nije pametan put. Strani investitori, kojima je bitno da budu blizu svog tržišta i da imaju fenomenalne zaposlene, treba da investiraju u Srbiju – kaže David Banjai, direktor fabrike Bol pekidžing” u Beogradu.

Banjai: Srbija je pravo mesto za ulaganje

On dodaje da je Srbija "pravo mesto za sve one koji traže mlade, obrazovane i pametne ljude, spremne da menjaju svet oko sebe".

Banjai, koji je nedavno proglašen za poslovnog čoveka godine, vodi američku fabriku koja je prošle godine u našoj zemlji ostvarila rekordnu proizvodnju od 1,3 milijarde limenki, od čega je 85 odsto bilo namenjeno izvozu. U 2013. planiraju da proizvedu 1,5 milijardi limenki, od kojih će takođe većina biti za izvoz.

- U fabrici u Beogradu radi svega 182 radnika. Zaista sav uspeh dugujemo njima. Zaposlenima dajemo priliku da se maksimalno pokažu, pa i da donose odluke i budu odgovorni za njih. Naravno, treba vam dobar proizvod i tržište. Ako to već imate, onda vam preostaje da prepoznate i iskoristite svaku šansu - objašnjava on.

Banjai navodi da je podatak kolika je u toj kompaniji prosečna zarada poslovna tajna.

- Ipak, mogu da vam kaže da nam je bitno da naši ljudi budu fer plaćeni i da mogu normalno da žive i izdržavaju svoje porodice. Rukovodimo se tržištem i, naravno, upoređujemo sa drugim kompanijama. Gro toga što mi dajemo kao paket je osnovna plata, plus godišnji bonus, koji je zasnovan na nekim kolektivnim ciljevima. Ja uvek kažem da je naš posao kolektivni sport, a ne individualni. Možete biti najbolji pojedinac, ali ako se ne uklapate u tim, džaba - zaključuje on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
industrija kompanije strani investitori Srbija limenke david banjai

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana