Tekst objavljen: 14.03.2013 7:02        


Srbija može izaći iz ekonomske krize ili snagom jakog lidera ili čvrstom ideologijom a trenutno nemamo ni jedno ni drugo, izjavio je predsednik Luke Beograd Milan Beko i dodao da bi pristao da bude premijer ali da rešenja koja bi predložio za izlazak iz krize ne bi bila popularna.

Beko: Nemamo ni lidera ni ideologiju

- Iz krize se ne izlazi programom niti merama koje nude novoformirana tela kao što je Nacionalni savet za privredni oporavak - ocenio je Beko.

Predsednik MK grupe Miodrag Kostić je rekao da u administraciji ima 50 odsto više zaposlenih nego što je potrebno i zapitao kako ubediti političare da kažu tu istinu, kada su upravo zaposleni u administraciji njihovi glasači. - Poslednji premijer Srbije koji je bio spreman da kaže istinu bio je Zoran Đinđić. On nije imao ideološki problem u odnosu prema preduzetnicima - rekao je Kostić.
On je kritikovao intervencije države u privredi i naveo da se sve privatizacije apriori ocenjuju kao negativne, što nije tačno.

Prema njegovim rečima, država trenutno kompanijama duguje milijardu evra i najveći je dužnik u Srbiji.

Beko je kao dobar primer naveo dogadjaj iz vremena Ante Markovića kada je čvrstom odlukom, a ne na osnovu ekonomske logike, uveden kurs dinara koji je nacionalnu valutu izjednačio s nemačkom markom.

On je ocenio da bi i sada bilo korisno da se na takav način stvori povoljna klima za privatni sektor i preduzetnike.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
biznismen tajkuni Miodrag Kostić ekonomska kriza ekonomija Srbija milan beko

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana