Tekst objavljen: 14.02.2013 13:55        


Poljski Solaris pobedio je na tenderu za kupovinu novih autobusa za GSP Beograd, a glavnom gradu biće isporučena 203 autobusa.

Beograđane će voziti 203 nova poljska autobusa

Naime, kako saznaje Blic, iako je GSP raspisao tender za 180 autobusa, poljski proizvođač isporučiće 23 vozila više jer je njihova cena isplativija od konkurentskog MAN-a.

Na tender GSP-a koji raspisan još u oktobru prošle godine, pored Solarisa i MAN-a, ponude su dostavile još tri inostrane kompanije: Ašok lejland iz Indije, češki Iveko irisbus i Volvo bus korporacija iz Švedske.

Podsetimo, kupovina novih autobusa za GSP Beograd finansira se iz kredite Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a vrednost nabavke trebalo bi da iznosi oko 65 miliona evra.

Obnova voznog parka GSP-a, kako je ranije najavljeno, podrazumeva nabavku oko 400 novih autobusa.

Kako je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio krajem prošle godine, preostalih 200 vozila biće kupljeno od domaćih proizvođača, a nabavka tih autobusa trebalo bi da bude finansirana iz sredstava grada Beograda.

Vozni park GSP-a biće osvežen već do kraja meseca kada bi konačno trebalo da stigne 10 od ukupno 32 zglobna autobusa koliko domaći Ikarbus trenutno proizvodi za gradskog prevoznika. Preostala 22 Ikarbusa biće isporučena na proleće.

Do tada u GSP stiže još 10 autobusa na gas iz Kragujevca. Naime, firma Vulović transport, koja ima licencu ukrajinskog MAZ-a, pobedila je na tender raspisanom u decembru.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
solaris Beograd autobusi fabrika autobusa GSP Beograd gradski prevoz javni prevoz

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana