Tekst objavljen: 22.02.2013 11:11        


EPS neće ići u stečaj i snabdevanje strujom je sigurno - kaže Aleksandar Obradović, vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije.

Bez bankrota EPS-a, država će na kraju sve platiti

- Iako javno preduzeće ne može da bankrotira, na kraju će država morati da da novac. Za nas uvek novca mora da ima. To je problem, ako mi postanemo teškoća našoj vladi. EPS treba da donosi novac, a ne da uzima - objašnjava on.

Obradović kaže da je plan da EPS novi kredit uzme na duži period, od tri do pet godina, kako ne bio svaka tri meseca dolazio u situaciju da nema para.

- Već skoro 20 milijardi obaveza koje su prošle godine dospele na plaćanje za robu i usluge, nismo platili. Ono što je trebalo da platimo prošle godine, prebacili smo u ovu. Sad stižu nove obaveze - kaže prvi čovek EPS-a.

Obradović smatra da je "najveći skandal to što su prethodni menadžment, ali i prošla vlada, zapravo obmanjivali ljude o tome šta se u ovoj firmi događa. Problem sa novčanim tokovima nastao je još 2008. godine, kada je nedostajalo šest milijardi dinara".

- EPS u svakom momentu potražuje od 110 do 120 milijardi dinara. Međutim, teško je naplatiti sva ta potraživanja jer tu ima dosta firmi u restrukturiranju. Kamata će se otpisati, ali se Vlada trudi da sa svojim merama napravi okvir za izmirenje preostalog dela duga - kaže Obradović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
preduzeća jeftina struja Srbija gubitaši energetika bankrot Elektroprivreda Srbije EPS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana